Mijn zorg

Suriname

Stichting Mijnzorg biedt kinderen met HIV een thuis

Suriname

Stichting Mijnzorg vangt HIV geïnfecteerde en HIV geaffecteerde kinderen op. Een deel van deze kinderen ontwikkelt in de puberteit psychotische klachten. Stichting Mijnzorg is de enige stichting in Suriname die deze doelgroep een thuis biedt.

Stichting Mijnzorg wil deze kinderen een echt thuis bieden, waar veiligheid, zich geaccepteerd en geborgen voelen, centraal staan. Aangezien het vaak niet te voorspellen is hoe lang de kinderen nog te leven hebben is de kwaliteit van het leven belangrijker dan de lengte van het leven.

HIV/aids is in Suriname een gevoelig onderwerp. Geïnfecteerde kinderen worden vaak niet of nauwelijks geaccepteerd in de samenleving. Stichting Mijnzorg zorgt ervoor dat deze kinderen zich juist wel geaccepteerd en veilig voelen. Gevolg hiervan is echter wel dat stichting Mijnzorg niet erg bekend is bij het grote publiek en daardoor niet genoeg donateurs heeft.

De Diaconie van de Sionskerk steunt deze organisatie waar ze kunnen. Afgelopen jaar is gestart om op eigen terrein een systeem te maken waarin men eigen groente kunnen kweken op waterbasis. (De sla van Lidl wordt ook op waterbasis gekweekt, zie YouTube filmpje hieronder:

De groente hoeft dan niet met chemische middelen bespoten te worden. Voor de kinderen van Mijnzorg zeer belangrijk.

Schematische voorstelling van het systeem

Het resultaat…..