Beatrixoord

Suriname

Huize Beatrixoord is een complex van kleine woningen waar weduwen op leeftijd beschermd kunnen wonen.
Hier kunnen ze nog zelfstandig wonen en hebben een eigen kleine woning tot hun beschikking waar ze zelf kunnen koken etc. Als de zorg toeneemt gaan ze naar een zorginstelling waar ze dan de juiste zorg krijgen.

Het complex bestaat uit 10 woningen en de woningen bezitten allemaal een Nederlandse plaats als naam. Zo heb je huize Haarlem, Ridderkerk, Utrecht en ook Zwolle.

Daar in Suriname erg weinig geld beschikbaar is voor regulieren onderhoud hebben de woning in de loop der tijden erg veel ingeboet aan kwaliteit. Termieten hadden vrij spel gehad en aan de zinken daken daar kon de roest zijn werk doen met als resultaat slecht houtwerk en gaten in de daken.

De diaconie heeft zich dit lot aangetrokken en ondersteunen al enkele jaren de renovatie van deze huizes middels financiële middelen. Onze contactpersoon ter plaatse (Hans van Coevorden) zorgt dan voor de werkelijke en juiste uitvoer van de werkzaamheden. Afgelopen januari is de laatste dubbele woning (huize Utrecht) geheel opgeknapt. Dat wil zeggen de “natte” ruimtes betegeld, nieuwe kozijnen en keukenblok geplaatst en alles van binnen en buiten geschilderd.

Hiermee zijn nu alle huizen bewoonbaar en verhuurbaar en dat geeft een goed en dankbaar gevoel!

Oude dak is eraf
Nieuw dak zit er op