5-11 jaar

Kindernevendienst Iedere zondagmorgen is er kindernevendienst. Kinderen komen met hun ouders in de kerk en gaan na het kindermoment naar een eigen ruimte. Momenteel is er 1 groep voor alle kinderen van groep 1 tot en met groep 6. Dit is omdat weinig kinderen de kindernevendienst bezoeken. We hopen dat in de toekomst weer veel meer kinderen komen. Elke zondag is er een thema, een Bijbelverhaal en een creatieve invulling. We werken met de Bible Basic methode van het Nederlands Bijbelgenootschap. Op de tafel staat tijdens de nevendienst een spaarpotje, waar de kinderen wat geld of collectemunten in kunnen stoppen. Iedere vier maanden verzinnen we een aansprekend spaardoel. Contactpersoon is Greet Kloosterman (greetkloos@hotmail.com). We zijn altijd op zoek naar gemotiveerde medewerkers, meld je aan via bovenstaand mailadres.

Bible Friends

Om de week is er voor groep 7 en 8 en de brugklas Bible Friends tijdens de kerkdienst. We gebruiken komend jaar het Focus werkboek en gebruiken de jongerenbijbel. Deze bijbel krijgen de kinderen bij de overstap van groep 8 naar de brugklas cadeau. Bij Bible Friends leer je wat de Bijbel is en hoe je die gebruikt. Data zullen weer worden gegeven via de Sionskrant en app. Vragen of contact hierover? Dan kun je terecht bij Gerita de Visser (geritadevisser@gmail.com).

KinderdienstenOok dit seizoen zijn er naast de erediensten voor de gehele gemeente diensten voor een specifieke doelgroep. Voor deze diensten wordt ieder gemeentelid van harte uitgenodigd, maar ben JIJ in het bijzonder heel erg welkom! Je zou deze diensten ook ‘gezinsdiensten’ kunnen noemen. De volgende diensten zijn gepland:19 november 2023          16.00 uur             Kliederkerk & schooldienst24 december 2023          10.00 uur             Kinderkerstmusical7 januari 2024                   11.00 uur             Alle kinderen worden gezegend voor het nieuwe jaar28 maart 2024                   19.00 uur             Witte Donderdag, speciale kinderdienst.

Ook in de Jong & Oud-diensten is er altijd speciale aandacht voor de kinderen van de basisschool.

ThuisclubsVanaf september starten we met kinder- en jeugdclubs thuis! We willen een aantal gezinnen aan elkaar koppelen die één keer in de maand afspreken. Eén gezin zorgt voor een maaltijd, en een ander bereidt het programma voor. Het Focus-materiaal kan gebruikt worden om samen een ontmoeting te hebben rondom geloof. Wil jij met jouw gezin meedoen? Meld je dan bij Jeroen Knol, dan word je gekoppeld aan andere gezinnen. Liever eerst wat meer info? Dat kan natuurlijk ook! De gezamenlijke start-avond is op vrijdagavond 15 september. Daar ben je van harte welkom, ook als je nog niet precies weet of je verder mee wilt doen.

SirkelslagSirkelslag is het grootste, spannendste en meest interactieve spel tussen kindergroepen en jeugdgroepen uit heel Nederland. We spelen Sirkelslag als groep in onze eigen gemeente. We spelen tegen duizenden andere kinderen of jongeren uit heel Nederland. Sirkelslag is het spel waarbij het gaat om creativiteit, actie en teamspirit.Het thema dit jaar is Ga mee! en sluit aan bij het jaarthema van de Protestantse Kerk. Pak je tas in, trek goede schoenen aan en ga mee op pad! Wat ga je allemaal tegenkomen onderweg? Durf jij het avontuur aan te gaan en de stap te zetten? Ga mee en ontdek hoe jij het verschil kunt maken op vrijdagavond 6 oktober! Kijk ook: https://www.youtube.com/watch?v=WiR_2ikXJc4 We spelen met twee groepen: 8-12 en 12-16 jaar.