Muziek tijdens de kerkdiensten

Organisten

Mijn naam is Gert Hendriks. In 1970 ben ik begonnen als organist in de katholieke kerk. Ik had toen 3 kerken, dus ook 3 diensten in het weekend.

Ik heb veel kinderkoren begeleid en ook gemengde koren en veel met orkesten samengewerkt.Verder heb ik verschillende bands gehad bij jongerenkoren.Na sluiting van diverse katholieke kerken ben ik eind 2006 gevraagd om organist te worden in de Sionskerk. Vanaf 2008 heb ik een aantal jaren de band Sjema geleid. Ik hoop nog lang voor u/jullie te mogen spelen op het nieuwe orgel.

Met vriendelijke groet,

Mijn naam is Ruben Walinga. Ik ben 17 jaar en studeer op het Greijdanus College in Zwolle (Havo 5).

Als u mij al een keer heeft gezien/ gehoord is het u wellicht opgevallen dat mijn hobby’s piano en orgel spelen zijn. Ik mag dit 1 keer per maand doen in de Sionskerk om de kerkdienst te ondersteunen.

Verder ben ik ook nog op vele andere plekken te vinden om piano en orgel te spelen.

Ik ben hartstikke blij met de bedankjes die ik altijd krijg na de dienst van de gemeenteleden.

Ik hoop jullie nog lang blij te kunnen maken met muziek.

Met vriendelijke groet,

Zingen tijdens de kerkdienst

De gemeente van Christus is een zingende gemeente. Bijvoorbeeld tijdens een zondagochtend kerkdienst zal een predikant een liturgie opstellen en samen met de gemeente liederen zingen uit bijvoorbeeld Psalmen, Gezangen, ELB, Liedboek, Opwekking, Johan de Heer. Hieronder een filmpje van een gelegenheidskoor die tijdens een kerkdienst heeft opgetreden.