Stichting Open Doors

“Denk aan de gevangenen alsof je met hen gevangen was; aan hen, die mishandeld worden, als mensen, die ook zelf een lichaam hebt.” Hebreeën brief 13 vers 3.

Vanaf het begin, in de eerste eeuw al, werden christenen vervolgd. Tot op de dag van vandaag. Nu wereldwijd omdat het getuigenis van Jezus over de hele wereld verspreid wordt.

In april, mei en juni is de zendingscollecte in de Sionskerk bestemd voor het werk van stichting Open Doors. “Open Doors” zoekt de vervolgde kerk op en helpt waar mogelijk. In de hal van de kerk zal een informatie tafel staan.

Aan de muur de wereldkaart waarop je kunt zien waar de kerk het hevigst vervolgd wordt en de landkaart van dat land.

Op de plank informatie materiaal om mee te nemen en te gebruiken.

Op de tafel een kleine uitleen bibliotheek over zending en de vervolgde kerk.

Stichting Trans World Radio bereikt met radioprogramma’s christenen in landen en gebieden die voor het evangelie gesloten zijn.

Wycliffe Bijbelvertalers vertalen de Bijbel in de eigen talen van mensen.

OMF – Overseas Missionary Fellowship is de voortzetting van het zendingswerk dat Hudson Taylor in de 19e eeuw begon in China en nu in heel Oost Azië werkt.

Boeken: o.a. het levensverhaal van Anne van der Bijl en de geschiedenis van Open Doors. Boeken over de hulp aan vervolgde christenen.
Over Noord Korea. Jaren lang no 1 op de lijst van vervolgingen.
Over de Opwekking in Korea, begin 20e eeuw.
Over de zending en de kerk in China.
Boeken over Gebed.
Die boeken mag je lenen en lezen en ( na niet al te lange tijd – 2 weken ) weer terug leggen voor iemand anders.

Neem, Lees en volhard in het gebed.

Dit alles om onze betrokkenheid bij en ons geven en bidden voor zusters en broeders in de vervolgde kerk te stimuleren en te vergroten.

Meer nieuws

Excursie Amsterdam op 29 mei: Portugese Joden

De Zwolse commissie Kerk en Israël organiseert op woensdag 29 mei een excursie, waarbij aandacht is voor de Portugese Joden in Nederland. Om 9.15 uur is het vertrek: met de bus naar Amsterdam, waar om ongeveer 10.30 uur koffie of thee wordt gedronken in het museumcafé van het Joods Cultureel Kwartier. Daarna is er een bezoek aan de Portugese Synagoge, met een rondleiding door gidsen. (Lees meer)

Jong en Ouddienst in de Sionskerk

Zondag 21 april / 10:00 uur

Jong en Ouddienst met medewerking van Gospelkoor Graceandglory Zwolle. (Lees meer)

Bij de gevangenis (Zwolle).

210 Paaskaarten gebracht. (Lees meer)