Chagallreis:

Op dag 1 zijn we per touringcar naar Eindhoven gegaan. We bezochten het van Abbemuseum. We bewonderden het prachtige werk van Chagall, “Hommage à Apollinaire”. Daarna reden we door naar Reims in Noord Frankrijk. Daar bezochten we de kathedraal van Reims waar Chagall een drietal gebrandschilderde ramen heeft gemaakt.

Op dag 2 zijn we met de bus naar Metz gereden om de kathedraal van Metz te bezoeken. Een gotisch kerkgebouw in het hart van de stad. Hier vonden we de grootste verzameling gebrandschilderde ramen ter wereld, waaronder drie van Chagall.

Dag 3 rijden we naar Sarrebourg, een Franse stad die hulde brengt aan Marc Chagall. In Chapelle des Cordeliers is het bekende glas-in-loodraam ‘La Paix’ (de vrede) te bezichtigen. Daarna lopen we naar het stadsmuseum waar het wandtapijt hangt dat eveneens de naam La Paix heeft. Het is een kopie van het gebrandschilderd raam dat Marc Chagall maakte voor de Verenigde Naties in New York.

Op dag 4 vertrekken we naar de stad van Johannes Gutenberg. In de parochiekerk St. Stephan zien we in het koorgedeelte gebrandschilderde ramen van de hand van Marc Chagall. Het zijn de laatste werken van Chagall, waaraan hij vanaf 1978 tot aan zijn door in 1985 werkte.