Techniek

De kerkdienst kan ondersteund worden met geluid, beamer en video. Deze 3 geledingen zijn samengesmolten tot 1 en heet: “Techniek”. Hieronder leest u de disciplines. Wilt u hen mailen via: techniek@sionskerkzwolle.nl

De coördinatie van het technisch team valt in handen van:

Gerard Wittenaar, en
Ray Westerkamp

Het beamteam bestaat uit een vast team van vrijwilligers.

Deze vrijwilligers ondersteunen een kerkdienst met beamer en bereiden deze ook zelfstandig voor. Ook bij opendeurdiensten, Bijbel- en kunst diensten, andere speciale diensten, maar ook op aanvraag bij bijvoorbeeld een huwelijk of uitvaart kan het beamteam ter ondersteuning van een dienst worden ingezet (mits een vrijwilliger beschikbaar is).

Aanleveren beamerafkondigingen voor een zondagse dienst…

Uiterlijk tot donderdag 18.00 uur kunt u materiaal en/of informatie doorgeven via het emailadres ‘Techniek” ten behoeve voor afkondigingen via de beamer. Gerita de Visser is hiervoor contactpersoon. Wij kondigen uitsluitend informatie af die betrekking heeft op de Sionskerk. Informatie die reeds vermeld staat in de Sionskrant wordt in principe niet opgenomen in de afkondigingen.

Een gastpredikant…

Een gastpredikant dient de orde van dienst voor de zondag tot uiterlijk donderdag 18.00 uur aan te leveren via e-mail aan de heer Jan Bos (jbos@sionskerkzwolle.nl). Wij projecteren standaard uit de NBV21 bijbelvertaling. Inmiddels beschikken wij ook over de database van NBG51, de Statenvertaling en NBV(21). Gaarne titels van liederen, welke Psalm, Gezang of Liedbundel en verzen benoemen, inclusief eerste regel van het lied. Aanleveren van foto’s en/of afbeeldingen ter ondersteuning van de dienst aanleveren als PPT bestand.
De scriba stuurt de gastpredikant een brief.

Onze eigen wijkpredikant…

Onze eigen wijkpredikant dient de orde van dienst voor de zondag vooraf uiterlijk donderdag tot 18.00 uur aan te leveren.

Overige kerkdiensten…

Aanleveren voor een kerkdienst buiten de zondag dient uiterlijk 3 dagen vooraf te worden aangeleverd via het emailadres techniek@sionskerkzwolle.nl, gericht aan het beamteam.

Zelf een afkondiging maken…

Wanneer u zelf een afkondiging wilt maken dan adviseren wij u rekening te houden met de lettergrootte. Vanaf puntgrootte 28 is het goed te lezen. Maak gebruik van steekwoorden en niet teveel tekst / regels gebruiken op de sheet. Wanneer u een afbeelding gebruikt dient u rekening te houden met copyrights als het gaat om een bestaande afbeelding.

Wellicht helpt het om onze Powerpoint template te downloaden.

  Een bericht aan Techniekteam

  Technische specs…
  Wij maken gebruik van Easyworship 6 als beamersoftware en hanteren als beeldresolutie: 1920×1080 pixels.
  In de kerkzaal hangen 2 beamers van het merk Epson en zijn Full HD.
  Onze desktopcomputer is uitgerust met Microsoft Windows 10 (voorzien van de laatste update) en Microsoft 365.

  Uw eigen laptop gebruiken?
  Heeft u de kerkzaal gehuurd en wenst u van een eigen laptop gebruik te maken en deze aan te sluiten op ons systeem? Voorwaarde is dat uw laptop (windows of apple) Full HD is. Daarnaast dient u zelf een HDMI kabel mee te nemen en de volgende instelling op uw laptop toe te passen:

  • Beeldscherminstelling uitbreiden. Let op: Onder scherminstelling ‘beeldscherm dupliceren’ werkt het niet!
  • Resolutie / Framerate van aangesloten poort op laptop: Resolutie 1920 x 1080 i50. Geavanceerde modi: 1920×1080, 25 hertz geïnileerd.
  • Uw laptop dient uitgerust te zijn van een HDMI poort. Andere poorten (zoals DisplayPort of DVI) functioneren alleen op ons systeem als u zelf beschikt over een zogenaamde “Up-Down-Cross converter”. Draag in dit geval zelf ook zorg voor de juiste kabel(s) met voldoende lengte.
  • Als laatste is het aan te bevelen dat uw laptop up-to-date is en voorzien van de meest recente besturingssysteem.

  Het is altijd te adviseren om uw eigen laptop voorafgaand de gebeurtenis te testen of alles naar behoren en tevredenheid functioneert. Ondanks bovengenoemde specificaties kunnen wij niet garanderen dat uw eigen laptop functioneert op ons systeem.

  Beeld en Geluid

  Van kerkdiensten in de Sionskerk worden altijd geluids- en wekelijks video-opnamen gemaakt. Deze kunnen thuis live worden meegekeken of achteraf worden teruggekeken. Ga naar de pagina kerkdienst gemist om de diensten terug te kijken. Een team van vrijwilligers bedient om de beurt de camera’s in de kerk. Mocht u vragen of opmerkingen hebben over de video-opnamen, of mee willen draaien als teamlid, neem dan contact met ons op via email: techniek@sionskerkzwolle.nl. We horen graag van u. Als videoteam vinden we het belangrijk dat ook mensen die niet fysiek in de dienst aanwezig kunnen zijn, toch de diensten mee kunnen maken en zo betrokken zijn bij de gemeente. We proberen de diensten zo boeiend mogelijk in beeld te brengen en de kijkers te betrekken bij de dienst. Dit houdt in dat af en toe ook beelden van de kerkzaal worden gemaakt. De achterste vier rijen stoelen worden echter nooit in beeld gebracht.
  Email: techniek@sionskerkzwolle.nl.

  De Sionskerk maakt gebruik van diensten van kerkdienstgemist.nl.

  Hiermee leggen wij verbinding aan om de kerkdienst(en) vanuit de Sionskerk bij u in de huiskamer(s) digitaal door te kunnen geven.

  Via onze website, maar ook rechtstreeks via Kerkdienstgemist.nl, kunt u de kerkdienst live meekijken, of voorgaande kerkdienst(en) terugkijken op een moment wanneer het u het beste schikt.

  De mediaspeler op de pagina “Kerkdiensten” en “Kerkdienstgemist” van deze website is een directe schakeling met Kerkdienstgemist.nl. Overigens verkrijgt u op deze pagina ook informatie over de afkondigingen, liturgie, liederenblad en collectes. Dit in tegenstelling tot de pagina op Kerkdienstgemist.nl.

  In principe bieden wij alleen de zondagochtend kerkdiensten met beeld aan. De overige kerkdiensten zijn alleen met geluid en dus zonder beeld mee te luisteren. Uitzonderingen hierop zijn de Opendeurdiensten, Biddag, Hemelvaart, Goede Vrijdag,  Dankdag, Kerstavond (24 december), 1e Kerstdag (25 december) en Oudjaarsdag (31 december). Afhankelijk van de wens(en) van de nabestaanden en/of familie bij een uitvaart- of trouwdienst kunt u een kerkdienst meekijken of alleen beluisteren.

  Standaard nemen wij een kerkdienst (al dan niet met beeld) op, zodat deze achteraf terug kan worden gekeken / beluisterd. De opname wordt 1 jaar bewaard vanaf het moment dat de kerkdienst gehouden wordt. Bijvoorbeeld: een kerkdienst is gehouden op 4 oktober 2020 en vandaag is het 3 oktober 2021. Dan kunt u de kerkdienst nog terugkijken / -beluisteren. Maar als het 10 oktober 2021 is dan is de genoemde kerkdienst (4 oktober 2020) automatisch verwijderd. U kunt zelf de opname downloaden (mp4 bestand met beeld en geluid, en als mp3 bestand alleen met geluid) voor eigen gebruik vanaf kerkdienstgemist.nl. Huurt u (namens familie) de kerkzaal van de Sionskerk met techniek en is opname anders gewenst? Dan dient u dit kenbaar te maken. Dit kunt u doen aan de Beheercoördinator: beheerder@sionskerkzwolle.nl. Klik op deze regel voor meer informatie over zaalverhuur.

  Kerkdienstgemist is bereikbaar voor uw mobiele telefoon of tablet via hun eigen app: Android. Apple IOS.

  Vanaf uw laptop of (desktop) computer via een internetbrowser: www.kerkdienstgemist.nl.

  Streamen via een Google Chromecast, of Apple tv kan alleen als u de uitzending bekijkt via kerkdienstgemist.nl en niet vanaf de pagina Live kerkdienst op onze website. Wat is streamen via Google Chromecast, of Apple tv? Streamen wil eigenlijk zeggen dat u beeld en geluid overbrengt naar een ander apparaat. Zo kunt u vanaf uw computer / smartphone of tablet beeld overbrengen naar bijvoorbeeld uw tv. Zo verkrijgt u groter en beter beeld en geluid.

  Instructie-installatie Google Chromecast

  Instructie-installatie Apple Tv

  Een hdmi kabel vanaf bijvoorbeeld uw laptop naar de tv kan er voor zorgen dat u de kerkdienst op uw eigen tv kunt bekijken. De zogenaamde HDMI poort moet wel beschikbaar zijn op uw laptop en tv. De tv dient u over te schakelen op het aangesloten hdmi kanaal.

  Aansluit instructie voor gebruikers met een Windows laptop.

  Via alle overige diensten en/of aanbieders zenden wij onze kerkdiensten niet uit.

  ———————————————————————

  Bent u bewoner / bewoonster van Woonzorgcentrum Berkumstede in Zwolle?

  Klik dan op deze regel.

  Mocht u nog vragen hebben: techniek@sionskerkzwolle.nl