Many Nations, One People!

In de regio Zwolle leven meer dan 115 nationaliteiten op een ontspannen manier met elkaar samen. Maar ook wel grotendeels langs elkaar heen. Juist in de kerk ontmoeten we elkaar als broers en zussen, uit elke stam en natie. Wij willen elkaar graag ontmoeten tijdens een interculturele samenkomst op zondagavond 7 juli, Sionskerk Glanerbeek 10 te Zwolle.

Openbaring 7:9 & 10a: ‘Hierna zag ik dit: een onafzienbare menigte, die niemand tellen kon, uit alle landen en volken, van elke stam en taal. In het wit gekleed en met palmtakken in hun hand stonden ze voor de troon en voor het lam. Luid riepen ze: ‘De redding komt van onze God, die op de troon zit, en van het lam!’

– Many nations, one people! –

We zijn allemaal gelijk, in het wit gekleed, we staan allemaal voor het Lam. We zijn ook heel verschillend. We worden niet een massa, maar we kunnen van elkaar genieten en van elkaar leren.

Op zondag 7 juli komen we samen in een interculturele samenkomst in de Sionskerk. Om 15.00 uur binnenwandelen, om 15:30 uur gaan we starten en om 17.00 uur ronden we de samenkomst af. Na de samenkomst gaan we samen eten. Neem je ook iets te eten en te drinken mee? Dan bouwen we een intercultureel diner!

Heb je vragen? Neem gerust contact op!

Het organiserend comité:

Pieter Messelink – 06 28 17 16 90
Ds. Hélène Evers – 06 34 25 74 05
Ds. Munawar Massih – 06 84 68 19 17
Ds. Hany Ghattas – 06 57 62 29 83
Michiel Epema – 06 38 85 6488

Meer nieuws

Oppasdienst in de zomer

Voor de kleinsten in de gemeente hebben we tijdens de kerkdiensten oppas. In de maanden juli en augustus is er vanwege de vakantie minder of geen oppas mogelijk. (Lees meer)

Stichting Open Doors

“Denk aan de gevangenen alsof je met hen gevangen was; aan hen, die mishandeld worden, als mensen, die ook zelf een lichaam hebt.” Hebreeën brief 13 vers 3.

Vanaf het begin, in de eerste eeuw al, werden christenen vervolgd. Tot op de dag van vandaag. Nu wereldwijd omdat het getuigenis van Jezus over de hele wereld verspreid wordt. (Lees meer)

Vast wel: over vasten en vieren met kinderen en jongeren

Jeroen Knol is kerkelijk werker in de Stinskerk en de Sionskerk, deels op het gebied van jongerenwerk. Hij schrijft in dit artikel over vasten en vieren met kinderen en jongeren. “Iets ‘niet doen’ vinden kinderen lastig, en zeker als het om een lange periode gaat die voor hen nog moeilijk te overzien is.” Lees verder…