Nieuws van onze jongeren…

Nieuwsbrief 7     Jongerenreis van 17 tot 27 juli 2019 naar Roemenië

Dit is de laatste nieuwsbrief voordat de reis begint. De  actie auto’s wassen heeft € 221,50 opgebracht. Dat was hard werken, petje af: 

bedankt!  moeltsoemesk!   kussunnum sépèn!

Hannah Smit heeft in de hal van de kerk ook heel veel tassen kunnen verkopen. De bewoners van de zorgboerderij in Giurcani knippen repen uit oude plastic (vuilnis)zakken en weven er stevige tassen van die voor €10 à €12 per stuk grif van de hand gingen. De vrouw van de Roemeens-orthodoxe priester aldaar wil ons een mooie avond bezorgen op het voetbalveldje. Ze denkt aan een traditionele maaltijd en vroeg of wij met de kinderen van haar koor, oude Nederlandse spelletjes willen doen: snoep- of koekhappen, spijker poepen, zaklopen of stoelendans. Die geweldige gastvrijheid waarderen we zeer.

Op zondag 14 juli gaan we eerst om 9.30 uur naar de Hoofdhof waar we tijdens de dienst uitgezwaaid worden en een reiszegen meekrijgen. Daarna gaan we naar de Sionskerk waar hetzelfde gebeurt.

Woensdagochtend 17 juli om 3.00 uur vertrekken we vanuit Zwolle naar Roemenië. We hopen een mooie en bijzondere reis te maken, waar we gaan klussen, kinderwerk mogen doen en natuurlijk ook nog iets van het land zien.

We hebben het afgelopen half jaar veel betrokkenheid vanuit beide gemeentes mogen ervaren. Garage Jansen, bedankt voor jullie gift! Van heel veel mensen kregen we een bijdrage, de ander hielp ons acties te organiseren, weer een ander organiseerde spontaan een collecte voor ons. Fijn dat er massaal taarten, koeken en pesto is besteld. Op deze manier hebben wij midden juni al bijna ons streefbedrag van € 10.000,00 euro bij elkaar.

We hopen in de kerkdienst van 21 en 28 juli een filmpje/foto’s te kunnen laten zien van alles wat we dan al gedaan en meegemaakt hebben. We zijn bezig met een website (www.helpendehandenzwolle.nl) waar jullie ons dagelijks kunnen volgen tijdens de reis.                                                                                             

Hebben wij zin om naar Roemenië te gaan? ja! da! iekèn!

info: jongerenreiszwolle@gmail.com of Gerita de Visser tel. 06-13060300. Bankrekeningnr. NL58 RABO 0387 3804 42 tnv PGB De Hoofdhof Zwolle, o.v.v: Jongerenreis Roemenië.