Kerstvieringen Sionskerk met koorklanken

De liefhebbers van kerstzang komen volop aan hun trekken in de Sionskerk. Kerstzang is er op zondagavond 17 december rond de band Sjema en tweemaal op zondag 24 december, met ‘s avonds de grote Kerstavondviering met vocaal ensemble Novem.

De eerste kerstviering wordt opgebouwd door en rond de band Sjema, de vaste begeleidingsband van de Sionskerk. Onder leiding van Gert Hendriks biedt Sjema zondagavond 17 december vanaf 19.00 uur veel oude, bekende kerstliederen. De entree is gratis (wel is er een collecte).

Een week later op 24 december, op de zondag met de traditionele Kerstavond, is er ‘s morgens in de Sionskerk een kerstzangdienst met het koor Glorify. Dit koor uit Meppel zingt in Zwolle bekende Engelstalige carols en lessons. Voorganger in deze kerstzangdienst, die om tien uur begint, is dominee Hélène Evers.

Op Kerstavond begint om half negen de traditionele grote Kerstavondviering. Voor die feestelijke dienst worden de bezoekers bij de entree zingend verwelkomd en is er warme chocomel en/of glühwein. Aan deze viering verleent vocaal ensemble Novem (zie foto) muzikale medewerking. De enthousiaste groep vocalisten staat onder leiding van Wim Verweij. Organist/pianist is Gerwin van der Plaats en voorganger dominee Ruilof van Putten.