De kerkdienst kan ondersteunt worden met geluid, beamer en video. Deze 3 geledingen zijn vanaf vandaag samengesmolten tot 1 en heet: “Techniek”. Hieronder leest u de disciplines. Wilt u hen mailen: techniek@sionskerkzwolle.nl

Op dit moment bestaat het beamteam uit 6 vrijwilligers.

Deze vrijwilligers verzorgen per zondag de dienst en bereiden deze ook zelfstandig voor. Ook bij opendeurdiensten, Bijbel- en kunst diensten, andere speciale diensten, maar ook op aanvraag bij bijvoorbeeld een huwelijk of uitvaart kan het beamteam ter ondersteuning van een dienst worden ingezet (mits een vrijwilliger beschikbaar is).

Aanleveren afkondigingen voor een zondagse dienst

Uiterlijk tot donderdag 18.00 uur kunt u materiaal en/of informatie doorgeven via onderstaand formulier ten behoeve voor afkondigingen via de beamer. Peter van Pruissen is hiervoor contactpersoon. Wij kondigen uitsluitend informatie af die betrekking heeft op de Sionskerk. Informatie die reeds vermeld staat in de Sionskrant wordt in principe niet opgenomen in de afkondigingen.

Een gastpredikant…

Een gastpredikant dient de orde van dienst voor de zondag tot uiterlijk donderdag 18.00 uur aan te leveren via e-mail aan de heer Jan Bos (jbos@sionskerkzwolle.nl). Wij projecteren standaard uit de NBV bijbelvertaling. Gaarne titels van liederen, welke Psalm, Gezang of Liedbundel en verzen benoemen, inclusief eerste regel van het lied. Aanleveren van foto’s en/of afbeeldingen ter ondersteuning van de dienst aanleveren als PPT bestand.
De scriba stuurt de gastpredikant een brief.

Onze eigen wijkpredikant…

Onze eigen wijkpredikant dient de orde van dienst voor de zondag vooraf uiterlijk donderdag tot 18.00 uur aan te leveren.

Overige kerkdiensten…
Aanleveren voor een kerkdienst buiten de zondag dient uiterlijk 3 dagen vooraf te worden aangeleverd via het beamteam.

Afkondiging aanleveren…

Wanneer u zelf een afkondiging wilt maken dan adviseren wij u rekening te houden met de lettergrootte. Vanaf puntgrootte 28 is het goed te lezen. Maak gebruik van steekwoorden en niet teveel tekst / regels gebruiken op de sheet. Wanneer u een afbeelding gebruikt dient u rekening te houden met copyrights als het gaat om een bestaande afbeelding.

Wellicht helpt het om onze Powerpoint template te downloaden.

Email: techniek@sionskerkzwolle.nl

Technische specs…
Wij maken gebruik van Easyworship 6 en hanteren als beeldresoltutie: 1920×1080 pixels.
In de kerkzaal hangen 2 beamers van het merk Epson en zijn Full HD.
Onze desktopcomputer is uitgerust met Microsoft Windows 10 (voorzien van de laatste update) en Microsoft Office 2019.

Heeft u de kerkzaal gehuurd en wenst u van eigen laptop gebruik te maken en deze aan te sluiten via ons systeem dan kan het als uw laptop Full HD is.
Daarnaast dient u zelf een HDMI kabel mee te nemen en deze instelling op uw laptop te wijzigen:

  • Beeldscherm uitbreiden. Let op: Bij instellen ‘scherm dupliceren’ werkt het niet!
  • HDMI modus: Resolutie 1920 x 1080 i50. Geavanceerde modi: 1920×1080, 25 hertz geïnileerd.
Van kerkdiensten in de Sionskerk worden altijd geluids- en wekelijks video-opnamen gemaakt. Deze kunnen thuis live worden meegekeken of achteraf worden teruggekeken. Ga naar de pagina kerkdienst gemist om de diensten terug te kijken. Een team van vrijwilligers bedient om de beurt de camera’s in de kerk. Mocht u vragen of opmerkingen hebben over de video-opnamen, of mee willen draaien als teamlid, neem dan contact met ons op via email: videoteam@sionskerkzwolle.nl. We horen graag van u. Als videoteam vinden we het belangrijk dat ook mensen die niet fysiek in de dienst aanwezig kunnen zijn, toch de diensten mee kunnen maken en zo betrokken zijn bij de gemeente. We proberen de diensten zo boeiend mogelijk in beeld te brengen en de kijkers te betrekken bij de dienst. Dit houdt in dat af en toe ook beelden van de kerkzaal worden gemaakt. De achterste vier rijen stoelen worden echter nooit in beeld gebracht.
Email: techniek@sionskerkzwolle.nl.