De kerkdienst kan ondersteund worden met geluid, beamer en video. Deze 3 geledingen zijn samengesmolten tot 1 en heet: “Techniek”. Hieronder leest u de disciplines. Wilt u hen mailen via: techniek@sionskerkzwolle.nl

Het beamteam bestaat uit een vast team van vrijwilligers.

Deze vrijwilligers ondersteunen een kerkdienst met beamer en bereiden deze ook zelfstandig voor. Ook bij opendeurdiensten, Bijbel- en kunst diensten, andere speciale diensten, maar ook op aanvraag bij bijvoorbeeld een huwelijk of uitvaart kan het beamteam ter ondersteuning van een dienst worden ingezet (mits een vrijwilliger beschikbaar is).

Aanleveren afkondigingen voor een zondagse dienst…

Uiterlijk tot donderdag 18.00 uur kunt u materiaal en/of informatie doorgeven via het emailadres ‘Techniek” ten behoeve voor afkondigingen via de beamer. Joan Doornebal is hiervoor contactpersoon. Wij kondigen uitsluitend informatie af die betrekking heeft op de Sionskerk. Informatie die reeds vermeld staat in de Sionskrant wordt in principe niet opgenomen in de afkondigingen.

Een gastpredikant…

Een gastpredikant dient de orde van dienst voor de zondag tot uiterlijk donderdag 18.00 uur aan te leveren via e-mail aan de heer Jan Bos (jbos@sionskerkzwolle.nl). Wij projecteren standaard uit de NBV bijbelvertaling. Gaarne titels van liederen, welke Psalm, Gezang of Liedbundel en verzen benoemen, inclusief eerste regel van het lied. Aanleveren van foto’s en/of afbeeldingen ter ondersteuning van de dienst aanleveren als PPT bestand.
De scriba stuurt de gastpredikant een brief.

Onze eigen wijkpredikant…

Onze eigen wijkpredikant dient de orde van dienst voor de zondag vooraf uiterlijk donderdag tot 18.00 uur aan te leveren.

Overige kerkdiensten…

Aanleveren voor een kerkdienst buiten de zondag dient uiterlijk 3 dagen vooraf te worden aangeleverd via het emailadres techniek@sionskerkzwolle.nl, gericht aan het beamteam.

Zelf een afkondiging maken…

Wanneer u zelf een afkondiging wilt maken dan adviseren wij u rekening te houden met de lettergrootte. Vanaf puntgrootte 28 is het goed te lezen. Maak gebruik van steekwoorden en niet teveel tekst / regels gebruiken op de sheet. Wanneer u een afbeelding gebruikt dient u rekening te houden met copyrights als het gaat om een bestaande afbeelding.

Wellicht helpt het om onze Powerpoint template te downloaden.

Vragen of aanleveren kan via email: techniek@sionskerkzwolle.nl

Technische specs…
Wij maken gebruik van Easyworship 6 als beamersoftware en hanteren als beeldresolutie: 1920×1080 pixels.
In de kerkzaal hangen 2 beamers van het merk Epson en zijn Full HD.
Onze desktopcomputer is uitgerust met Microsoft Windows 10 (voorzien van de laatste update) en Microsoft Office 2019.

Uw eigen laptop gebruiken?
Heeft u de kerkzaal gehuurd en wenst u van een eigen laptop gebruik te maken en deze aan te sluiten op ons systeem? Voorwaarde is dat uw laptop (windows of apple) Full HD is. Daarnaast dient u zelf een HDMI kabel mee te nemen en de volgende instelling op uw laptop toe te passen:

  • Beeldscherminstelling uitbreiden. Let op: Onder scherminstelling ‘beeldscherm dupliceren’ werkt het niet!
  • Resolutie / Framerate van aangesloten poort op laptop: Resolutie 1920 x 1080 i50. Geavanceerde modi: 1920×1080, 25 hertz geïnileerd.
  • U